stage

Stage vogelverzorging

Vogelopvang De Wulp is een door Aequor erkend leerbedrijf.

Voor iedereen iets te leren
Met name in het broedseizoen is hier veel te leren over de verzorging van in het wild levende inheemse vogels. Het gehele jaar door hebben wij plaatsen beschikbaar voor stagelopers van diverse opleidingen.
Stageperiodes mogen variëren van een aantal uren tot maanden. Als je je tijdig aanmeldt, ben je verzekerd van een stageplaats.
Voorwaarde is natuurlijk wel dat je laat blijken enthousiast te zijn voor deze stageplaats.

Wat houdt stage lopen bij het vogelopvang in?
Het werk in de vogelopvang bestaat voor een groot deel uit het schoonmaken van kooien, bakken, bassins en volières. De voerbakken verschonen en weer vullen. Vieze lakens en handdoeken in een vuilniszak stoppen, nat en vies zaagsel opscheppen en vervangen door droog en schoon. Dat betekent sjouwen met zware vuilniszakken en grote balen zaagsel. Je zit met je vingers in de poep en misschien word je ook nog weleens gebeten, door een halsband parkiet bijvoorbeeld. Het zijn de eerste zaken die een stagiair gaat aanpakken.

Het geven van medicijnen, het voeren van jonge vogels en het omgaan met bijtgrage patiënten, is een volgende stap. Als je blijk geeft van grote handigheid op een van deze onderdelen, dan zal je ook deze handelingen onder toezicht kunnen uitvoeren. Er is altijd iemand aanwezig die je vertelt wat je gaat doen, waar je je vragen aan kwijt kunt en wiens hulp je kunt inroepen.

Stageplaats aanvragen en vervolgens een afspraak maken om te komen kijken kan bij Sharon Lexmond, hoofd dierverzorging van de vogelopvang. Zij is aanwezig van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00.
Sharon is bereikbaar op het telefoonnummer van de vogelopvang (070-323.15.68) of per e-mail: info@vogelopvangdewulp.nl

.

Loading